Test Bulls mtb cykel

oprettet d.

Test Bulls mtb cykel

De sidste 5 år har jeg haft 12 forskellige el-cykler, og har for to måneder siden købt min 13. Jeg købte den hos Cykelbutikken i Hobro og det gjorde jeg også med mine tre første el-cykler. Så noget må de jo gøre rigtigt.

Jeg har forskellige sygdomme der gør, at jeg ikke kan køre ret mange km på alm. cykler uden motor. Men med en el-cykel kan jeg alt. Ikke uden smerter, men med færre smerter. En el-cykel holder mig sund og rask. Jeg er på mit 8. år med diabetes 2. Jeg får ikke medicin for det, min diabetes 2 er kost OG motionsreguleret. Så el-cyklen kan helt sikkert give den motion din krop kræver!

De sidste 5 år har jeg cyklet mellem 11.120 km – 15.700 km hvert år. Så jeg har stor erfaring med el-cykler. Har fortrinsvis kørt cykler med Bosch motor, men Cykelbutikken havde et godt tilbud på en Bulls E-Stream Evo 2 27.5” med en Brose motor. Da jeg havde læst meget godt om Brose var valget nemt, så det blev første cykel med en Brose motor. Den sidder som skrevet på en Bulls cykel. Move Easy er den danske importør, og da jeg har erfaring  med deres  rigtig gode support til deres forhandlere, efter nogle fejl på en BH el-cykel for 5 år siden, ja så var valget af cyklen endnu nemmere.

Brose motoren er på papiret den stærkeste el-cykel motor på markedet, men det er på papiret. I virkeligheden mangler den en del i at være det, da en Bosch CX motor helt sikkert er bedre til at yde hjælpen når du har brug for det.  Men en Brose motor skal helt sikkert nok bringe dig op og frem, det gør den sagtens mig med mine 102 kg!

Brose kommer med en ny motor til 2018 sæsonen, og den skulle yde 15 % mere end den 1. gen. motor jeg har nu. Med 15 % mere kraft i den, er jeg helt sikker på den kommer på niveau med Bosch CX motor. Så mon ikke der bliver købt en ny Bulls el-cykel med en 2018 motor?  Jeg tror det.

Brose motoren er faktisk helt lydløs. Dog siger den en meget lav hvislende lyd op ad en meget stejl stigning, lavt gear og højeste hjælp. Men overhaler du en, tror jeg ikke at vedkommende ligger mærke til at det er en el-cykel, så lav er lyden!  At den er næsten helt lydløs skyldes at den har en gummirem/drivrem i motoren, modsat f.eks Bosch, der kun har tandhjul i motoren.  Så det er en fryd at køre på den. Helt sikkert den motor jeg har været allermest tilfreds med. Hvor holdbar den er vil tiden vise. Efter 9 uger med cyklen og 3400 km, har den ikke vist svaghedstegn.

Jeg var tilfældigvis i Tyskland til for en lille opgave for noget familie. Der stødte jeg på en yngre mand på en Bulls el-cykel. Vi kom i snak, på mit halv-gebrokkent tysk og engelsk, og han fortalte at hans gav hjælp indtil 45 km/t. Var det en Speed Pedelec spurgte jeg. Nej var svaret, jeg har fået ophævet begrænsningen ved de 25 km/t.  Men det var ulovligt at bruge på vejen, men han kunne slå det til/fra på cyklens display. Jeg måtte ud og prøve en tur. Og huhej det gik. Jeg kom jo let op på 35 km/t. Men jeg brød mig ikke synderligt om det, for over 25 km/t midt inde i Kiel, er dumt!  Men sjovt var det. Hvis man laver den ændring er det som sagt ulovligt at bruge på offentlig vej, og husk motorgarantien forsvinder op i den blå luft!  Så jeg vil ikke gøre det. Men for dem der f.eks kun vil bruge cyklen til MTB og er ligeglade med motorgarantien, ja så er det helt sikkert ret fedt. Han viste mig denne side hvor man kunne købe det lille ”fix”  https://www.ebiketuning.com/shop/brose/peartune-mso-for-brose.html

Cyklen er monteret med et 650 watt batteri. Det største batteri jeg nogensinde har haft er et 500 watts. Nu er distancen for hvor langt man kan køre på en opladning, afhængig af din vægt, vind og vejr. På en streg på batteriet (ud af fem) er min rekord 41 km. Mit gns for brugen af en streg er 29 km. Så helt sikkert et batteri der kan stå distancen under alle forhold.

Alle mine cykler før denne, har været 29”. Folk har frarådet mig at købe 27,5” cykler fordi jeg kun bruger mine cykler på alm. asfalterede veje.  Men lad mig slå fast, at en cykel på 27,5” er ligeså god/fed at køre på som mine 29”. Den har ikke svært ved at holde farten. Så min næste cykel må gerne være en 27,5” igen.

Lige da jeg fik den havde jeg en lille tur i en skov for at afprøve den i det miljø. Jeg er IKKE til MTB kørsel, da jeg er for fed og har for ”syge” ben til det. Men prøves skulle det. Nu kaldes cyklen jo en 27,5”+. Det lille ”+” er fordi dækket der er monteret ab fabrik er et ”højt” dæk. Jeg følte næsten det var dæk til en Fatbike. Helt sikkert egner de dæk sig ikke til asfalt. Det fandt jeg ud af efter en rigtig lang tur på asfalt. Men i skoven er de som lavet til det. Jeg fik den let op ad bakkerne, og de små huller i skovbunden flød cyklen henover, det hele føltes bare rigtigt. Gid jeg kunne køre i MTB terræn. Jeg har ingen erfaring med MTB kørsel, så det springer jeg let henover. Men til MTB folket er en Bulls el-cykel med Brose motor, noget de skal kigge efter, ingen tvivl om det.

Som sagt kan jeg anbefale Bulls med Brose motorer, og jeg kan anbefale at handle cykel hos Cykelbutikken i Hobro.  Og selv om man er 55 år som mig, kan man sagtens købe og køre på smarte el-cykler.

Richard Torp Jensen.


Kommentar(er) 1

  • Lars Thinggaard
    Lars Thinggaard

    Hej Richard, Tak fordi du så velskreven deler dine erfaringer :-) Jeg er selv lykkelige ejer af samme cykel. Jeg kan ikke gå mere end et par hundrede meter pga. hvirvelskred (49 år). Men jeg cykler glad i skoven i MTB terræn og på de sorte MTB baner. Det er skønt at tage turen i anstændigt tempo og lære teknikken for senere at blive udfordret på teknikken. (Igår tømte jeg 4 streger på batteriet i Hare Skoven på en tur på 49 km). Bare lige en erfaring fra den ene halvgamle invalide til den anden ;-) Ps: 3600 km på 9 uger er OK gået med +100 kg,, +50 år og dårlige ben... Sådan! Mvh Lars

    Svar

Skriv din kommentar