Hvorfor Cykelhjelm og lidt statistik over uheld i danmark

Cykelhjelme er i dag mere populære end for år tilbage. Det gør mig glad at se rigtig mange børn køre med cykelhjelm, mange forældre er også begyndt at bruge (hovedet) hjelmen. En af de ting som gør at selv voksne mænd er begyndt at bruge hjelmen , er den store interesse for mountainbike og racercykler, hvor den høje fart eller de mange træer gør cykelhjelmen til et godt valg. Et andet sted hvor cykelhjelmen skal bruges er på el-cykler, hvor farten oftest er mellem 25 og 30 km i timen. Der kommer man virkelig til skade hvis uheldet er ude.

Der findes i dag mange smarte cykelhjelme, så du behøver ikke at frygte at komme til at ligne Poul Nyrup Rasmussen da han havde cykelhjelm på, på tv. Kønt var det ikke, men tror at det var med til at en del danskere turde bruge cykelhjelm. En ting er sikkert, cykelhjelmen er kommet for at blive og jeg mener at en cykelhjelm er det vigtigste udstyr til din nye cykel.

Der er alt for mange voksne i Danmark der ikke bruger cykelhjelm. Selvom der sker ca. 20.000 cykelulykker hvert eneste år, så er der stadig mange der ikke helt har forstået hvor meget en cykelhjelm betyder for deres sikkerhed.

Som du kan se i grafikken fra http://www.findhold.dk/cykelhjelm så vil hele 10-15 personer kunne redde livet hvert år hvis alle brugte cyklehjelm.

Men alligevel er der som sagt rigtige mange voksne der ikke bruger cykelhjelm. Faktisk er det kun 28-30% af de voksne der bruger cykelhjelm!

Der er kun børn under 11 år der for alvor bruger cykelhjelm. I den aldersgruppe bruger hele 81-83% af børnene nemlig cykelhjelm.

Du kan finde alle vores smarte cykelhjelme lige her