Motion er vigtigt og en cykel er altid en som vil kunne hjælpe med det og ofte på en sjov måde

Cyklisterne havde:

  • 39 procent mindre risiko for at udvikle overvægt,
  • 11 procent mindre risiko for højt blodtryk,
  • 20 procent mindre risiko for højt kolesteroltal og
  • 18 procent mindre risiko for forstadier til diabetes


½ times motion om dagen for voksne og 1 time for børn - så lidt skal der til for at leve længere og sundere.
Alligevel kniber det for flere og flere at nå dette i en travl hverdag. Det handler mest af alt om vaner.

Tag cyklen til og fra arbejde (evt. i kombination med bus/bil/tog), så har man hurtigt nået de daglige 30 min. Samtidig med at man får motion, opnås også et højere psykisk velvære og en større veloplagthed, som også afspejler sig i højere produktivitet. Det er afstressende at cykle og fremmer kreativ tænkning.

Danskerne er et af de mest cyklende folkeslag i Europa, blandt andet fordi vi også gør det for sjov. Men husk, de fleste børn cykler ikke for sjov. Turen skal have et formål, f.eks. til og fra skole og fritidsaktiviteter.

En norsk undersøgelse har vist, at børn, der køres til skole har betydeligt flere problemer med ryggen, og klarer moderate fysiske udfordringer dårligere end børn, der cykler.

Børn i biler udsættes for flest skadelige stoffer
En ny rapport om cykling, motion, sundhed og miljø udsendt af Det Økologiske råd, Hjerteforeningen, Dansk Cyklist Forbund og Skole og Samfund og finansieret af Sundhedsstyrelsen og Rockwollfonden, konkluderer bl.a., at det er mere usundt at køre i bil eller bus end på cykel, når man kigger på forurenet luft. Biler som kører i myldretiden nærmest suger udstødningsgas ind i bilens kabine. Så hvis man ønsker at udsætte sit barn for mindre partikelforurening, indåndes mindre forurenet luft på cykel. Grunden til at luften, som indåndes på cykel, føles mere forurenet, er, at man har den friske luft som reference.

Gode vaner
Forældre er vigtige rollemodeller for deres børn. Motion bør være en vane fra starten af livet. Ud over motionen, stimulerer cykelturen børns balanceevne og sanser. Motorikken og koncentrationsevnen styrkes. Det kræver øvelse at blive en god og sikker trafikant, og det kan man have glæde af hele livet.

Cykelkampagner
”Vi cykler til arbejde” – ”Vi cykler til skole” - er blot nogle få eksempler på de mange kampagner, som organisationer, institutioner og kommuner landet over financierer i disse år. Deltag – og få dine børn og andre til at gøre det samme.

Cykling er sjovt - også i flok.